Nova razsvetljava bo omogočila prihranke

V občini Benedikt so pričeli z realizacijo projekta energetske sanacije javne razsvetljave in luči v športni dvorani. Primarni cilj projekta je zagotoviti kvalitetno osvetlitev v skladu s standardi, ki se bo izvajal kot javno – zasebno partnerstvo. Njegova vrednost pa je ocenjena na okoli 155,000€.

Občina je k energetski sanaciji razsvetljave pristopila z namenom zagotavljanja okoljskih in energetskih standardov osvetlitve javnih površin in površin v športni dvorani.

Primarni cilji projekta so zagotoviti kvalitetno osvetlitev v skladu s standardi, znižanje rabe energije ter znižanje potreb po vzdrževanju in vzdrževalnih stroškov.

Projekt se bo izvajal kot javno – zasebno partnerstvo s podeljeno koncesijo. Njegova vrednost pa je ocenjena na okoli 155,000€.
V športni dvorani so zamenjali 40 obstoječih reflektorjev z 32 novimi reflektorji. Sanacija javne razsvetljave pa zajema Zamenjavo večine obstoječih svetilk, z kvalitetnejšimi in varčnejšemi LED lučmi.
Celovita sanacija javne razsvetljave bo občini Benedikt prinesla številne pozitivne učinke, med pomembnejšimi pa je zagotovo znižanje potreb po vzdrževanju in vzdrževalnih stroškov.

Deli s prijatelji: