Nov javni zavod je nuja

Ruše bodo poleg Javnega zavoda Cezam dobile še Javni zavod Rast. Ustanovitev slednjega je bila po mnenju občinske uprave nujna, saj je Cezam prerastel svoje korenine in tako izgubil svoj pomen. Dva Javna zavoda, ki bosta imela jasno določene naloge, bosta učinkovitejša in uspešnejša pri pridobivanju finančnih sredstev, še zatrjujejo na Občini Ruše.
Ustanovitev javnega zavoda Rast je naravna posledica dejstva, da v Rušah živi več kot 22 odstotkov starostnikov, kar je več od državnega povprečja. Skrb za starostnike je tudi ena izmed glavnih zavez aktualne občinske uprave.
Nov javni zavod ne pomeni razvrednotenja obstoječega Javnega zavoda Cezam, ki je v zadnjih letih prerasel svoj prvotni namen. Nekdanji Center za mlade Ruše se tako danes pretežno ukvarja s športnimi in kulturnimi programi.
Namesto enega okornega javnega zavoda s preširokim obsegom aktivnosti bodo v Rušah tako imeli dva vitkejša in učinkovitejša javna zavoda, kar bo prineslo koristi na številnih področjih.
Finančnih posledic ustanovitve novega javnega zavoda za občinski proračun ne bo, zagotavlja županja Ruš. Svetniki občine Ruše so sicer na zadnji dopisni seji potrdili tudi vršilko dolžnosti direktorice novega javnega zavoda. To je postala mag. Marina Džogazovič.

Deli s prijatelji: