NK Maribor izbral naslednika Darka Milaniča

NK Maribor je imenoval novega trenerja. Na klop slovenskih prvakov prihaja Hrvat Sergej Jakirović, ki je zadnji dve leti vodil hrvaškega prvoligaša HNK Gorico.
Sergej Jakirović, ki ga bolj kot trenerja poznamo kot uveljavljenega nogometaša v hrvaški prvi ligi, je 43-letni trener, ki je nazadnje sedel na klopi HNK Gorice, katero je v prejšnji sezoni kot novinko v ligi popeljal do visokega petega mesta. Premagoval pa je tudi že klube, kot so Hajduk, Rijeka in Osijek.
Maribor so v preteklosti že vodili hrvaški trenerji, denimo Ivo Šušak z državnim naslovom, Krunoslav Jurčić in Ante Čačić pa sta hitro zaključila svoji epizodi. Pričakovanja od novega trenerja pa so, kot vedno visoka.
Jakirović prisega na dejstvo, da njegova ekipa vedno igra na gol več, če je le v obrambi vse urejeno. Maribor je v zadnjih letih krasila pragmatičnost in igra na rezultat, vsekakor pa bo z novim šefom stroke prišlo tudi do določenih taktičnih sprememb.
V času, ko je Jakirović vodil Gorico je zaupal tudi še neuveljavljenim mladim igralcem, ki so kasneje dozoreli in si priigrali prestope v večje evropske klube. Z veliko verjetnostjo pa bo tudi v Mariboru poskušal v članski ekipi uveljaviti kakšnega talentiranega mladinca, kot sta na primer Žan Vipotnik in Rok Maher.
Novi trener se je z delom moštva že dobro seznanil in se zaveda, da njegovega predhodnika Darka Milaniča ne bo lahko zamenjati. Njegov prihod pa se je zgodil ravno v kočljivem času epidemije, zato bo delo nekoliko oteženo, saj nogometaši opravljajo zgolj individualne treninge. Prihodnost moštva je tako odvisna predvsem od ukrepov države, vsi v klubu pa z pričakovanji upajo na čim prejšnje nadaljevanje skupinskih treningov in tekem v Prvi ligi Telekom Slovenije

Deli s prijatelji: