(Ne)upravičene podražitve mariborskih javnih podjetij?

Z dvigom minimalne plače se napovedujejo tudi številne podražitve mariborskih javnih podjetij. Mestni svetniki bodo na naslednji seji obravnavali dvig cen mestnega servisa. Podražila naj bi se storitve Mariborskega vodovoda, Nigrada, Snage, Pogrebnega podjetja in Marproma. Mariborske mestne svetnike smo povprašali, kako komentirajo številne podražitve.

V Novi ljudski stranki s poglobljenimi obrazložitvami dviga cen sploh niso bili seznanjeni. Komunalne storitve, kamor so vključeni stroški Mariborskega vodovoda, Nigrada in Snage, naj bi se v povprečnem gospodinjstvu podražili za nekaj več kot 2,50 evra. Storitev Snage v stanovanjskih blokih, pa naj bi bila precej višja. Po izračunih časnika Večer, naj bi se košarica za gospodinjstva v blokih podražila za kar okrog sedem evrov mesečno.

Zmotilo jih je tudi pdoražitev cen pri Pogrebnem podjetju, ki naj bi ceno grobnine zaenojen grob poverčala za skoraj 13 odstotkov. V Listi Andreja Fištravca so predlagali, da bi po vzoru občine Pesnica in Duplek razliko v ceni anmesto občanov krili iz mariborskega proračuna.

Mestni svetniki bodo o podražitvah odločali v četrtek, 20. februarja. Če jih bodo potrdili, bodo nove cene začele veljati s 1. marcem.

Deli s prijatelji: