Negotova napoved letošnjega Festivala Lent

Čez 72 dni, torej 26. junija bi se morala pričeti 28. izdaja Festivala Lent. Ena izmed stalnic vsakoletnega festivala so tudi spremembe. Lansko leto je selitev odrov ter skrajšanje tako imenovane promenade pomenila manjši obisk. Letošnja napoved pa je v teh dneh še izredno negotova, svetovna pandemija prinaša veliko neznank. Po besedah organizatorjev je letošnji festival popolnoma pripravljen, žal pa se v zadnjem času soočajo predvsem z odpovedmi nekaterih skupin, predvsem tistih čezoceanskih. Trenutne okoliščine in tudi napovedi so takšne, da festivala z masovno udeležno ljudi ne bo mogoče izvesti. Organizatorji že razmišljajo o festivalu, ki bi pomenil lepo poletje v mestu. Prav tako pa obstaja nekaj idej tudi o izvedbi Art kampa, ki bi ga letos izvedli obratno kot leta doslej. Več informacij o letošnjem festivalu bo znanih prihodnji teden, ko bodo producenti vseh prizorišč in dogodkov še enkrat preučili vse možnosti izvedbe fesetivala.
Na drugi strani pa mariborski župan Saša Arsenovič ne izključuje niti možnosti, da Festivala Lent letos sploh ne bo. Po njegovih ocenah glede na trenutne razmere v mestu in državi zaradi epidemije novega koronavirusa težko hitro pričakovati množične prireditve. Vsekakor pa se bodo, po njegovih besedah potrudili, da bi 28. Festival Lent izpeljali “v vsaj neki minimalni obliki”, ki ne bi ogrožala zdravja. na občini pa razmišljajo tudi o tem, da bi festival namesto ob koncu šolskega leta izvedli tik pred pričetkom novega.
Sodeč po vsem skupaj Festivala Lent letos med 26. junijem in 4. julijem ne bo. Na uradni spletni strani festivala, pa datum zaenkrat ostaja še nespremenjen.

Deli s prijatelji: