Najboljše inovacije regije

Podelitev priznanj za najboljše inovacije podravske regije je za Štajersko gospodarsko zbornico tradicionalni dogodek, letos je potekal že osemnajstič. Strokovna komisija se je odločila, da podeli 5 zlatih, 5 srebrnih in 6 bronastih priznanj ter 11 priznanj za prispevek na področju inovativnosti. Z vsakoletnim izborom inovacij Podravja ŠGZ torej spodbuja podjetja in samostojne inovatorje k višji stopnji inovacij in razvijanju inovacijske kulture.
Podelitev priznanj za najboljše inovacije podravske regije je za Štajersko gospodarsko zbornico tradicionalni dogodek, letos je potekal že osemnajstič. V skladu z razpisom je letos v razpisnem roku prispelo 27 inovacij, kar je največ doslej, delovanje inovatorjev pa se je skozi zgodovino veliko spreminjalo.
Komisija se je odločila, da podeli 5 zlatih, 5 srebrnih in 6 bronastih priznanj ter 11 priznanj za prispevek na področju inovativnosti. Podjetje, ki praktično vsa leta sodeluje in dobiva najvišja priznanja je Ledinek Engineering, d. o. O. Tudi letos je njihova produktna inovacija stiskalnica za širinsko lepljenje lesnih lamel za izdelavo montažno lepljenih plošč iz masivnega lesa med najbolje ocenjenimi.
Zlato priznanje je dobilo tudi Podjetje Pharsol, d. o. o., za unikatno laboratorijsko orodje, ki omogoča hitro, varno in predvsem enostavno prenašanje posodic za zamrzovanje, v katerih se hranijo biološki vzorci na ekstremno nizkih temperaturah.
Inovatorji ocenjujejo, da je podporno okolje za razvijanje njihovega dela pozitivno in omogoča napredek na praktično vseh področjih.
Z vsakoletnim izborom inovacij Podravja ŠGZ torej spodbuja podjetja in samostojne inovatorje k višji stopnji inovacij in razvijanju inovacijske kulture, ki jo naše gospodarstvo pa tudi celotna družba nujno potrebujeta za razvoj in poslovno uspešno delo v domači in mednarodni konkurenci.

Deli s prijatelji: