Na trgu premalo najemniških stanovanj

Prodaja prodajno privlačnih nepremičnin teče hitro, novega dotoka na trg pa je malo. Na trg so sicer začela prihajati prva nova stanovanja iz manjših projektov, opaznejše povečanje ponudbe novih stanovanj pa je, glede na načrtovano gradnjo, pričakovati komaj v naslednjih treh letih.
Ne glede na zdravstveno krizo virusa covid-19 pa se cene nepremičnin ne bodo bistveno spremenile oz. se zelo hitro spremenijo v kratkem časovnem obdobju.
Direktor nepremičninske agencije Insa Branko Potočnik pa se z tem, da sta povpraševanje po nepremičninah in dejanski ponudbi v Mariboru ne strinja, saj slednja praviloma ne zadostuje potrebam glede števila stanovanj.
Kupci iščejo predvsem stanovanja manjših dimenzij, ki pa jih trenutno v mestu zmerno primanjkuje.
Prihodnost nepremičninskega trga je v danem trenutku težko napovedljiva, banke pa bi z ugodnim financiranjem lahko pripomogle ključen delež k tem, da se tudi na njem začne boljše obdboje in se stanje trga približa tisti ravni pred pandemijo koronavirusa.
Epidemija torej je pustilla vidne posledice na gospodarstvu in posledično tudi na nepremičninskem trgu. Pričakujemo pa lahko, da se bodo kratkoročni najemi prestrukturirali v dolgoročne, cene nepremičnin pa se ne bodo nekaj časa dvigovale, kar sta pozitivni strani, ki ju bo za seboj pustila epidemija.

Deli s prijatelji: