Na tekmo z Muro z novo postavitvijo

Nogometaše Maribora jutri čaka gostujoča tekma 22. kroga Prve lige Telekom Slovenije v Murski Soboti proti Muri. Od srečanja z Olimpijo so minili zgolj trije dnevi, tako da počitka in časa za rehabilitacijo ni bilo veliko.
Na večnem derbiju si je gleženj poškodoval glavni napadalec Maribora, Luka Zahovič, ki ga bo nadomestil Jasmin Mešanović ali Marcos Tavares. Ob tem obstaja možnost, da se bo formacija nogometašev na igrišču spremenila.
Na pripravah v Turčiji se je izkazal mladi centralni branilec Luka Koblar in tako pridobil trenerjevo zaupanje, zato je v tem trenutku tudi v določeni prednosti pred Špirom Peričićem.
Zimske priprave je odlično oddelal tudi vezist Aleks Pihler, ki pa tekme z Olimpijo ni odigral na želenem nivoju, vendar verjame da bodo njegove igre v prihodnje boljše.
Maribor v prvenstvu Mure ,od njene vrnitve v prvo lige, še ni premagal. Eden izmed razlogov za to je njihov trener Ante Šimundža, ki je v preteklosti vodil prav Maribor in ga zato taktično zelo dobro pozna.
Muri bodo na tekmi proti Mariboru manjkali številni igralci, med njimi tudi njihov ključni člen in najboljši posameznik Luka Bobičanec.
Nogometaši iz Murske Sobote igrajo zelo dobro v obrambi, po ocenah številnih strokovnjakov pa ima Mura celo najboljšo obrambno vrsto celotne slovenske lige.
Stadion Fazanerija v Murski Soboti bo skoraj zagotovo razprodan, zato lahko pričakujemo dobro vzdušje na tribunah. Ob kakovsotni predstavi obeh ekip pa nas čaka pravi nogometni praznik, tako na igrišču kot izven njega.

Deli s prijatelji: