Na Potrčevi ulici načrtujejo nove bloke

Zemljišče na Potrčevi ulici je ptujska občina pred časom že skušala prodati na dražbi. Poskus ni bil uspešen, zato so plan nekoliko spremenili in se odločili, da to parcelo za zdaj obdržijo v občinski lasti. Na njej je bilo nekoč parkirišče, zdaj želijo graditi varovana stanovanja.
V območju med Potrčevo in Osojnikovo se pripravlja občinski podroben prostorski načrt, ki bo kmalu končan in razgrnjen. Sledile bodo obravnave: najprej osnutka, nato predloga na mestnem svetu, in če bo šlo brez zapletov, bi lahko bil ta dokument sprejet v roku nekaj mesecev.
S sprejemom bi bili izpolnjeni pogoji za začetek gradnje novih objektov, predvidoma blokov. Ta lokacija naj bi se izkazala kot najprimernejša. Za sedaj vrednost investicije še ni znana.
Je ap ob Potrčevi ulici predvidena umestitev treh objektov – eno zemljišče je v lasti Mestne občine Ptuj, preostali dve parceli pa v lasti podjetja VOH d.o.o. in na njih je možna stanovanjska gradnja. Ker stanovanja gredo za med, ej pričakovati, da bo po končanih birokratskih postopkih gradnaj stekla precej hitro.

DELITE