Medgeneracijski center DANica Ruše v novih prostorih

Oktobra so v Rušah odprli dolgo pričakovani medgeneracijski center DANica Ruše, ki je v kraj prinesel nove vsebine za vse generacije. Po dobrih treh mesecih pa se je medgeneracijski center preselil v nove prostore.

Medgeneracijski center DANica prinaša pestro paleto vsebin, ki ponujajo možnost kakovostnega preživljanja prostega časa za starejše ter spodbuja medgeneracijsko sodelovanje. Po besedah županja so ga Rušani zelo dobro sprejeli in se relativno veliko družili v prejšnjih prostorih centra.

Novi prostori Medgeneracijskega centra DANica na Mariborski cesti bodo od sedaj naprej na voljo vsem generacijam, vsak dan do 15. Ure, predvsem pa bo več prostora za druženje in različne aktivnosti.

Medgeneracijski center DANica Ruše je tretji tovrstni center, ki deluje zunaj mariborske občine. Oktobra se je tako pridružil DANici Duplek in DANici Rače.

Odprtje Medgeneracijskega centra je tudi eden izmed korakov, kako Ruše narediti starejšim prijaznejše, kajti v Rušah je kar petina prebivalcev starejših od 65. Let. Eden izmed osrednjih ciljev aktualne ruške županje je tudi izgradnja doma za starejše v Rušah.

Deli s prijatelji: