Maturantska četvorka 2019

17. maja je za maturante zadnji šolski dan in dan, ko se v številnih mestih pleše znamenita četvorka. Za Maturantsko parado je letos v Mariboru in Ljutomeru poskrbela plesna šola Salsero, ki je zbrala plesalce, ki so točno opoldne skupaj zaplesali po številnih mestih Evrope.
Začetki Maturantske parade segajo v leto 2001, do danes pa je sinhrono plesalo več kot pol milijona maturantk in maturantov. Lani so maturantje skupaj zaplesali v 75 mestih Evrope, tudi letos je bilo tako, ob Sloveniji pa so sodelovale tudi Srbija, BIH, Hrvaška, Makedonija, Črna gora in Albanija, del njih pa se je danes zavrtel na Trgu Leona Štuklja v Mariboru.
Po nekaj oblačnih, hladnih in deževnih dneh so številni mladi izkoristili lep in sončen dan, da so družno zaplesali na trgu.
Maturantska parada pa v preteklosti ni minila brez nevšečnosti. Prišlo je tudi do sporov med prestolnico in Mariborom, kar je vodilo do izvedbe dveh ločenih plesov, ki pa se zaradi neusklajenosti nista vpisala v Guinessovo knjigo rekordov, lani pa zaradi kršenja dogovora z Mestno občino v prihodnje izubilo možnost sodelovanja na dogodku kar nekaj plesnih šol, med njimi tudi mariborski Pingi.

Deli s prijatelji: