Mariborski turizem v decembru

Po trenutno dostopnih podatkih je bilo leto 2019 še eno rekordno leto na področju turizma. Res, da so podatki trenutno dostopni za samo 11 mesecev leta, vendar kažejo trend, da v Slovenijo prihaja čedalje več tujih obiskovalcev. Tudi v Mariboru in na celotni destinaciji beležijo vzpodbudne rezultate. Po podatkih Zavoda za turizem Maribor – Pohorje je bila povprečna zasedenost hotelov med božičnimi prazniki 72%, med novoletnimi pa celo od 90 do 100%.
Tudi prireditve,ki so se dogajale v centru mesta so bile dobro obiskane. Sicer Mestna občina Maribor podatkov o obiskanosti Čarobnega decembra še ni zbrala.
Po podatkih za mesec november 2019 so več kot 62% nočitev v Sloveniji opravili tuji turisti, domači le dobrih 37%.
Leta in leta nazaj je za celotno destinacijo Maribor Pohorje veljalo, da je zimska sezona precej donosnejša kot poletna. To razmerje se je z leti izeenačilo. Zimska sezona je v največji meri odvisna od vremenskih razmer, ki tudi to sezono smučišču na Mariborskem in Areškem Pohorju niso naklonjene.
Mariboru ostaja še dober mesec do 56. Tekmovanja za Zlato lisico, ko so v Mariboru hotelske in ostale namestitvene zmogljivost zapolnjene.
Na končne podatke prihodov in nočitev turistov za december 2019 bo potrebno še počakati. In glede na vse kazalnike, bomo vsaj še eno leto govorili o rekordnem turističnem letu.

Deli s prijatelji: