Mariborčani proti Bravu lovijo nujno zmago

NK Maribor je v preteklih dveh tekmah osvojil zgolj točko, remiziral je proti Taboru iz Sežane in izgubil na gostovanju v Celju. V 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije pa jih čaka NK Bravo, ki v spomladanskem delu prvenstva igra dobro in še ne pozna poraza.
Proti Taboru in Celju je, zaradi bolezni manjkal Amir Derviševič. Njegova odsotnost se je ekipi vidno poznala, saj je močan mariborski adut pri izvajanju kotov in prostih strelov, navsezadnje pa je bil v lanski sezoni z naskokom najboljši asistent celotne lige.
Na omenjenih dveh tekmah je manjkal tudi desni bočni branilec Martin Milec, a je po besedah trenerja Milaniča pripravljen za jutrijšnji nastop proti Bravu. Veliko nogometašev pa bo, iz različnih razlogov še vedno odsotnih.
Mariboru se, zaradi številnih tekem pozna utrujenost na začetku spomladanskega dela prvenstva, s tem se strinja tudi levi bočni branilec Mitja Viler.
Poleg pomanjkanja energije pa so si vijoličasti znova nabrali 4 točke zaostanka za vodilno Olimpijo, vseeno pa povečanega pritiska v moštvu, zaradi tega ni zaznati.
Športni direktor Maribora Zlatko Zahovič pred sezono zamenjave ,ob odhodu odličnega Jana Mlakarja, ni pripeljal. Napadalca takšnega kova pa bi bil glede na pretekle težave v napadu ekipa definitivno potrebovala.
Martin Kramarič in Aljoša Matko sta Bravu posojena iz Maribora, Sandi Ogrinec je njihov nekdajni član, omenjeni trije igralci pa ustroj mariborskega kluba poznajo do potankosti, kar bi lahko predstavljalo določeno prednost za goste.
Maribor je imel v zadnjem času velike težave na postavljeno obrambo nasprotnika, trener pa za omenjen problem rešitev v igri pozna.
Po dveh neuspešnih rezultatih je pozitiven izid na jutrišnji tekmi za Mariborčane nujen. Zavedajo se, da Olimpija v Stožicah gosti neugodno Muro in da imajo z doseženo zmago proti Bravu ter spodrsljaju rivalov dobro priložnost znižati zaostanek na lestvici, za kar pa bodo morali odigrati veliko bolje, kot proti Celju.

Deli s prijatelji: