Malverzacije pri sortirnici javnosti ne zanimajo?

Revizijsko poročilo o investicije Snagine sortirnica še vedno buri duhove – investicija je bila predimenzionirana, predraga in nekateri dokumenti, naj bi bili ponarejeni. Ker gre za investicijo z javnim denarjem je obravnava poročila za zaprtimi vrati zbudila številne pomisleke.
Kot smo minuli teden že poročali, so morali na mariborski Snagi javno objaviti revizijsko poročilo o investiciji v sortirnico odpadkov, s katerim so se mariborski svetniki seznanili na majski seji za zaprtimi vrati.
Obtožbe v revizijskem poročilu so hude in potrjujejo ugotovitve nadzronega odbora občine. Posledice nespametne naložbe pa bodo občutili vsi občani mariborske občine.
Sejo naj bi za javnosti zaprli zaradi zagotavljanja zaupnosti osebnih podatkov. Med obravnavo revizijskega poročila je bil mestni svetnik Liste mladih. Povezujemo Matic Matjašič izključen s seje, saj ni želel oddati svojega osebnega računalnika. Ko je Primvc poizvedoval po razlogih, zakaj je poročilo javno, pa naj bi mu med drugim odgovorili, da za poročilo ni posebnega javnega interesa.
Mariborski župan Saša Arsenovič je povedal, da je sedanje vodstvo Snage že podalo kazenske ovadbe zoper odgovorne. Imena ovadenih niso znana. Sortirnica je bila izvedena v mandatu prejšnjega župana Andreja Fištravca, ko je Snago vodil Cveto Žalik.

Deli s prijatelji: