Likovna akademija na Zgornji Velki

Likovna sekcija KUD Gabrijel Kolbič Zgornja Velk je izvedla že 14. Kolbičevo kolonijo, ki je zaradi preventivnih ukrepov za preprečitev koronavirusa ni potekala v prostorih krajevne skupnosti, ampak na osrednjem trgu omenjenega kraja.
Poleg amaterskih slikarjev pa se podobnih srečanj udeležujejo tudi akademsko izobraženi umetniki, ki svoje znanje skozi razvedrilno dejavnost prenašajo tudi na predstavnike, ki se s to vrsto umetnosti ne ukvarjajo profesionalno,
Vodja Kolbičeve kolonije je Andrej Velikonja, likovni pedagog na OŠ Sladki vrh, ki sodelujočim vsako leto pomaga pri pripravi in predstavitvi materialov za ustvarjanje likovnih izdelkov.
Že ime kulturnega društva pove, da njegovi člani velik pomen pripisujejo tudi Gabrijelu Kolbiču, enemu osrednjih kiparskih predstavnikov 20. st..
Letošnja likovna kolonija pa je bila, zaradi zdravstvene krize virusa covid-19, bistveno drugačna od tistih iz prejšnjih let. Predvsem število udležencev je bilo bistveno nižje, kot v prejšnjih izvedbah. Člani društva pa upajo, da bo že 15. likovna kolonija bolj pestra, tako številčno, kot organizacijsko.

Deli s prijatelji: