Letos četvorke ne bo

Plesna prireditev Maturantska parada že od leta 2001 združuje maturantke in maturante v plesanju četvorke na mestnih ulicah. Plesanje poteka na izbran dan v maju točno opoldne na ulicah mest ne glede na vremenske razmere, na Straussovo četvorko iz operete Netopir.
Kljub temu, da se bodo v eni izmed sodelujočih držav odločili za kasnejšo izvedbo maturantske četvorke v Slovenije tega ni pričakovati.
Slovenski maturanti so bili na zaključno četvorko pripravljeni in bi jo lahko odplesali na predvideni datum. A vendar je korona kriza posegla tudi v maturantske plese slovenskih srednjih šol.
Ko so v veljavo vstopili najstrožji ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa so bile tudi plesne šole primorane zapreti svoja vrata, tako za rekreativne kot tudi tekmovalne plesalce. Tako kot večina dejavnosti, se je tudi del plesnih tečajev selil v virtualen svet.
Kljub temu, da so plesne šole že odprle svoja vrata se bodo soočale z velikim izpadom. Tudi zaradi prestavitev izvedb maturantskih plesov, saj je že več kot 50 odstotkov staršev znesek plesa poravnalo, v primeru, da izvedba ne bo možna, pa se bodo plesne šole znašle v velikih težavah.

Deli s prijatelji: