Krizni dodatki v občinskih podjetjih

Krizne dodatke bi morali prejeti številni zaposleni v mariborskih občinskih podjetjih, ki so od 13. do 31. marca normalno izvajali svoje delo in katerih plača ni večja od trikratnika minimalne plače (2821,74 evra bruto). Mariborska javna podjetja smo povprašali, ali so krizni dodatek izplačali in koliko denarja so zato namenili.
Tudi v podjetju Snaga so dodatek izplačali. Kot so nam sporočili so krizni dodatek izplačali vsem zaposlenim, ki so do njega upravičeni, v sorazmerju s prisotnostjo na delu po razglasitvi epidemije.
V Energetiki so zaradi kompleksnosti priprave izplačila plač za marec z izplačili zamujali in plače izplačali šele v petek, 17. aprila, medtem ko jih običajno med 5. in 10. v mesecu
Zaposleni v Mariborskem vodovodu dodatka še niso prejeli. Kot kaže za zdaj, si lahko izplačilo dodatka obetajo prihodnji teden, torej še pred prvomajskimi prazniki.
Brez kriznega dodatka so za zdaj ostali tudi v Pogrebnem podjetju Maribor. Ker so plače s polnimi prispevki tako kot v Vodovodu izplačali že 9. aprila, bodo poračun izvedli pri izplačilu aprilske plače.
Krizni dodatek je oproščen plačila davkov in prispevkov. V zameno za izplačilo kriznega dodatka so delodajalci oproščeni plačila prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, ta prispevek v celoti plača država.

Deli s prijatelji: