Kratke poti domače zelenjave

Kmetijsko gozdarski zavod Maribor sodeluje v projektu »Kratke poti domače zelenjave« kot partner Kmetije Horvat iz Dogoš. V projektu so povezani še s kmetijo Pliberšek iz Svečini in Združenjem pridelovalcev vrtnin Maribor. Namen projekta je spodbuditi kratke tržne poti kmetijskih pridelkov in spodbuditi neposredno prodajo s kmetij.
To soboto bodo v Dogošah ob deseti uri slavnostno odprli novo prodajalno, kjer boste lahko kupili sveže ubrano zelenjavo in si ogledali sam proces. Miša Pušenjak bo organizirala voden ogled pridelave, Mojca Polak bo poskrbela za kuharsko delavnico, s številnimi delavnicami pa bo poskrbljeno tudi za otroke.
Ko govorimo o zelenjavi je pomembno izpostaviti tudi njene hranilne vrednosti. Domača zelenjava se vsekakor razlikuje od tiste, ki jo najdemo na policah trgovin. Prednost kupovanja zelenjave pri kmetih je tudi ta, da tako prej pride na mizo.
Projekt je podprt s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja v okviru programa LEADER, ki ga za območje podeželja občin Maribor in Kungota upravlja TOTI LAS. Iz sredstev projekta so financirane delavnice, postavitev učnih poligonov in promocija, investicija v trgovino ter oprema prodajalne pa je v celoti strošek kmetije Horvat.

Deli s prijatelji: