Koruzni labirint

V soboto se v Mariboru, v bližini dvorca Betnava odpira največji slovenski tematski park, ki bo tako že drugo leto zapored zabaval tako najmlajše, kot tudi mlade po srcu. Lansko leto so takšen labirint zakoličili na Dravskem dvoru pri Mariboru v več kot 30.000 kvadratnih metrov veliko koruzno polje »zarisali« prve obrise labirinta. Od 1. Julija do 16. Septembra je privabil več kot 5000 obiskovalcev, ki so za rešitev vseh ugank potrebovali od 1 do 3 ur.
Odločitev za ponovitev tako sploh ni bila pod vprašajem. Po dobrem lanskoletnem sodelovanju se je društvo tudi letos povezalo z mariborskim podjetjem PP – Agro, ki jim je pri mariborski Betnavi na razpolago dalo štiri hektarje površine in koruzo.
Največji tematski park v Sloveniji se tako razprostira na štiri hektarje velikem koruznem polju, po njem pa vodi 3339 metrov poti. Iskanje prave dopolnjuje 20 postaj (od tega so tri skrite), ki vključujejo zabavne in poučne igrice ter reševanje ugank. Njihova rešitev pomeni izhod iz labirinta.
Labirint bo odprt od četrtka do nedelje od 09.00 ure zjutraj do 08.00 ure zvečer.
Koruzni labirint se letos odpira malo pozneje kot prejšnje leto, predvsem zaradi hladnih temperatur v mesecu maju, vendar na vas že čaka 600.000 sadik koruze, ki dajejo obliko labirintu.

Deli s prijatelji: