Konec rokometne sezone

Včeraj popoldan je korespondenčno potekala izredna seja Konference Združenja lige NLB. Prisotnih je bilo vseh 12 predstavnikov klubov 1. slovenske rokometne lige, poleg tega so bili prisotni tudi predsednik Združenja prvoligašev Sebastjan Gergeta, komisar lige Aleš Jug, generalni sekretar RZS Goran Cvijić in predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac.
Sezona 2019/2020 je tako končana predčasno. Odigranih je bilo nepopolnih 21 krogov, naslov državnega prvaka pa že sedmič zapored in 24-ič v zgodovini pripada RK Celje Pivovarna Laško. Če je bila 1. točka dnevnega reda sprejeta soglasno, pa pri 2. točki te uigranosti ni bilo. Obravnavali so namreč tudi tri scenarije tekmovalnega sistema v sezoni 2020/2021.
Za potrditev predlagane tekmovalnega sistema za prihodnjo sezono bo potreben tudi dogovor s klubi iz 1.B državne rokometne lige. Pogovori naj bi potekali v prihodnjih dneh.
Mariborčani so zadnjo tekmo odigrali 6. marca, s treningi zaključili dober teden pozneje.
Trenutna situacija pa je poleg zdravstvenih težav tudi velik finančni zalogaj za vse športne klube. Pri rokometnem velikanu Barceloni so se odločili, da bodo plače igralcem znižali za kar 70% in tako skušali preživeti krizno obdobje koronavirusa.
Mariborski rokometaši so se sicer letošnjo sezono večino časa soočali s težavami. Lanskega novembra je prišlo do zamenjave trenerja, ves čas so jih spremljale poškode in razpored prvega dela sezone 2019/2020 je bil več kot zahteven. Ravno zato so predčasno končano sezono zaključili na skromenm predzadnjem mestu. Kako bo prihodnjo sezono, ali se bodo obdržali v 1. ligi ali morda nazadovali v 1.b ligo pa bo očitno odločilo tekmovanje za sejno mizo.

Deli s prijatelji: