Komemoracija v spomin žrtvam genocida v Azerbajdžanu

Na pobudo Društva prijateljstva med Slovenijo in Azerbajdžanom je bila v sodelovanju z ambasado Republike Azerbajdžan ter Mestno občino Maribor maja 2018 v Park spominov na pokopališču Dobrava postavljena spominska tabla posvečena žrtvam pobojev v Azerbajdžanskem mestu Khojaly. Danes pa je na tem mestu potekala že tretja komemoracija v spomin na žrtve genocida.

V Parku spominov na pokopališču Dobrava pri Mariboru je danes potekala komemoracija v spomin na genocid v azerbajdžanskem mestu Khojaly. Slovenija je že namreč tretjo leto pridružena vrsti držav, kjer stojijo pomniki na grozodejstva iz države bližnjega Vzhoda.

Zaradi zaostrenih epidemioloških razmer je letošnja komemoracija potekala v bistveno bolj okrnjeni obliki, kot bi sicer v normalizirani situaciji.

Mestno občino Maribor je na današnji obeležitvi spomina genocida v Azerbajdžanu predstavljal mestni svetnik Igor Jurišič, ki je opozoril na pomembnost vzpostavitve Parka spominov na pokopališču Dobrava.

Predsednik Društva prijateljstva Slovenije in Azerbajdžana Andrej Kompara pa je ob tem dodal, da ga medsebojno sodelovanje in sočustvovanje Slovenije izjemno veseli.
S spominsko tablo azerbajdžanskim žrtvam država izraža nasprotovanje nasilju, etnični, verski ali drugi diskriminaciji. Ob tem pa mora s strpnostjo in medsebojnim spoštovanjem vsak od nas pristaviti svoj delež, da se takšna in podobna zavržena dejanja nikoli več ne ponovijo.

Deli s prijatelji: