Kolumna: Vdih, izdih, oddih

Ko pomisliš, da se čas ne more vrteti hitreje, se kar naenkrat znajdeš v drugi polovici meseca septembra, čeprav se zdi, da se je pouk v šolah komaj spet pričel.

Skoraj nenavadno je, da čas po štiridesetem letu tako zelo leti, medtem ko je do osemnajstega tako počasi polzel, da se je zdelo, kot da se bo zdaj zdaj ustavil.

In potem se zaveš, da vse, kar počneš, je eno in isto. Rutina, ki te ubija, a ni pravzaprav tako grozna. Je nekaj, kar pravzaprav počneš z veseljem, čeprav se občasno zazdi, da tako ne moreš več dalje. In ravno zato je v takem primeru najboljša novica, da boš lahko med vikendom vdihoval gorski zrak, poleg tega pa se zaveš, da te čaka oddih v čudovitem ambientu v okolici Bleda.

In ne glede na to, da naj bi več ali manj ostajali doma, s ponosom povem, da sem preživela čudovit vikend s tistimi, ki mi pomenijo največ. Velikokrat slišim koga, ki pripomni, da je vseeno, kje si, le da si z ljudmi, ki jih imaš rad. Seveda se deloma strinjam, a še lepše je, ko prispeš na cilj in te v apartmaju presenetijo z dobrodošlico in domačnostjo, ki jo lahko dobiš le od resnično srčnih ljudi. Ni potrebno veliko, da se drugje počutiš kot doma, a ljudje so tisti, ki vsemu skupaj dodajo piko na I.

Vdih, izdih, ODDIH!

Si predstavljate? Sprehodi po pravljičnem Bledu, odlične tortice na letališče v Lescah, posedanje ob kavi in večernem klepetu – vse to in še kaj bi se našlo, kar je vikend povezalo v prečudovito celoto.

In najboljše je, ker občutek ostane. Sama si mislim, da so takšni vikendi podobni polnjenju baterij in le-te včasih zdržijo do naslednjega oddiha. Takrat sama sebi potrdim, da sem imela prav in je bil konec tedna zares dober.

Ni lepšega, kot ob pogledu nazaj reči, kako si si vzel čas zase in napolnil vse atome energije. Seveda bi z veseljem to ponavljala vsak teden, a v realnem življenju je pač tako, da si moraš čas razporediti smiselno. Sebičnost ni nekaj, kar nosim v sebi, a za tak oddih bi se tudi spremenila. No, verjetno ne, saj tako je, ko si odrasel.


Vdih in izdih sta potrebna za življenje, a ni ga boljšega kot dober oddih.

Umetniški pozdrav. Mateja Hočevar

Deli s prijatelji: