Knjižnica Koper

Slovenska knjižna polica

Brezplačen dostop do slovenskih e-knjig in časopisov za Slovence živeče v Veliki Britaniji, zamejstvu in po svetu.

Elektronski naslov za vprašanja glede registracij in izposoj [email protected] 

KORAK 1
Preverite ali ste že registrirani v projektu Slovenska knjižna polica. V primeru, da še niste, se registrirajte tukaj.


KORAK 2
Izpolnite Cobiss spletni obrazec, ki je na voljo tukaj. Po elektronski pošti nato prejmete uporabniško ime in geslo, s katerima dostopali do vseh gradiv in vsebin virtualne Knjižnice Koper. Knjižnica je odprta 24 ur na dan, vse dni v tednu, dostopna pa je zgolj z enim klikom tukaj.


KORAK 3
Z vpisom pridobite tudi brezplačen dostop do portala Biblos, ki ponuja pester nabor literature. Do njega lahko dostopate preko aplikacije ali spletne strani Biblos. Uporabniško ime za vstop v Biblos je oznaka knjižnice SIKKP in številka člana, ki ste jo prejeli od Knjižnice Koper (Cobiss) (primer: SIKKP724090). Geslo za vstop v Biblos je enako geslu, ki ste ga določili v spletnem obrazcu v koraku 2. Poglejte si tudi video “Kako se prijavimo na biblos.si za izposojo e-knjig v svoji knjižnici“.

Dodatne informacije glede uporabe aplikacije Biblos najdete tukaj.


KORAK 4
Z vpisom pridobite tudi brezplačen dostop do zbirke PressReader! Navodila smo objavili tukaj. Do elektronskih virov lahko dostopate s prijavo tukaj.


Zadnje novice o projektu Slovenska knjižna polica

Registracija in uporaba VSEH vsebin v projektu Slovenska knjižna polica je za vse naše rojake po svetu BREZPLAČNA (edini pogoj uporabe je bivanje v tujini).
Deli s prijatelji: