Kako se bodo odpirale bolnišnice?

Število covidnih pacientov se zmanjšuje, s tem pa so na ministrstvu za zdravje pripravili izhodno strategijo, s katero se bo zdravstveni sistem postopno pričel ukvarjati z rednim programom. Na ministrstvu so tako natančno opredelili nadaljnje korake ob upadanju zasedenosti covid bolnišničnih postelj.

Državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Alenka Forte je izrazila zadovoljstvo nad upadanjem števila covidnih bolnikov v bolnišnicah. Veseli tudi spoznanje, da zaradi zapletov ob okužbi s koronavirusom umre vse manj ljudi. To pomeni tudi nekatere spremembe v organizaciji zdravstvenega sistema.

Ta hip sta iz sistema covidnih bolnišnic izvzeti bolnišnici Topolšica in Sežana. Nekaj sprememb je tudi pri delovanju urgentnih centrov v državi.

Ko bo število hospitaliziranih padlo pod 100, bodo funkcijo covidnih bolnišnic opravljale le še tri bolnišnice. To sta oba klinična centra in klinika Golnik. Državna sekretarka je sicer delo bolnišnic v drugem valu pohvalila.

Z zapiranjem covidnih bolnišnic in oddelkov se napoveduje tudi ponoven zagon nekaterih rednih programov, ki doslej niso delovali ali pa so delovali v omejenem obsegu.

Deli s prijatelji: