Kako je videti prenovljena Ulica Ruške čete?

V Rušah prav v teh dneh zaključujejo obnovo Ulice Ruške čete, ki je bila dolgo črna pika kraja. Prenovljena ulica ni dobila samo sveže preplastitve, pač pa je rekonstrukcija obsegala tudi obnovo dotrajane kanalizacije, ob prenovljeni ulici pa je na voljo tudi več parkirnih mest. Občina Ruše se bo sicer v letošnjem letu lotila obnove še nekaterih drugih cestnih odsekov.

Dolgoletni črni madež v središču Ruš je tako končno dobil novo podobo. Občina Ruše je s projektom prenove ulice Ruške čete sicer začela že lani, danes pa so potekala še zadnja dela. Prenova ni zajemala samo preplastitve ceste, pač pa je bila obnovljena tudi komunalna infrastruktura. Z rekonstrukcijo je Ulica Ruške čete postala sodobna ulica z urejenimi kolesarskimi potmi, na voljo je tudi več deset parkirišč. Investicija je bila v celoti krita iz proračunskih sredstev Občine Ruše.

So se pa v Rušah z začetkom pomladi lotili obnove nekaterih drugih cestnih odsekov in sanirali nekaj plazov na lokalnih cestah. Za vzdrževanje, obnovo, gradnjo in pluženje občinskih cest je sicer v letošnjem proračunu Občine Ruše predvidenih več kot 900.000 evrov.

Deli s prijatelji: