Kaj za Maribor pomeni odstop Marjana Šarca?

Premier Marjan Šarec je napovedal, da bo, ker v takih okoliščinah ne more več delati, v parlament danes posla odstopno izjavo. Ob tem je napovedal tudi predčasne volitve. Pri mariborskih mestnih svetnikih smo preverili, kaj bi njegov odstop pomenil za podravske projekte, ki se financirajo s strani državnega proračuna.
Prvak največje mestne opozicijske stranke Franc Kangler je prepričan, da je to zgolj taktični manever, ki pa krha zaupanje volilcev.
Igor Jurišič iz stranke mladih – zeleni Evrope je prepričan, da bodo anšli mandatarja, obenem pa ga skrbi, saj se v nasprotnem primeru vsoi načrtovani projekti odmikajo v prihodnost.
Predstavnik Nsi v mariborskem mestnem svetu je prepričan, da bo to ohromilo delo občine, predvsem na infrastrukturnih proejktih.
Ob tem pa predlaga celo, da bi na Štajerksem dobili svoje predstavnike, ki bi hitrjee zastopale interese tega okolja.
Premieru Šarcu bo funkcija prenehala, ko se bo parlament uradno seznanil z njegovim odstopom, kar bi se lahko zgodilo že v sredo. In čeprav napoveduje predčasne volitve, je najprej an potezi predsednik republike Borut Pahor, ki ima 30 dni časa, da predlaga državnemu zboru kandidata za novega predsednika vlade.

Deli s prijatelji: