Je bilo 1,4 milijona evrov zmetanih skozi okno?

V sanacijo srednjega bazena v Pristanu je bilo doslej vloženih že skoraj poldrugi milijon evrov, kot kaže pa tudi to ni dovolj, da bi bil bazen primeren za uporabo. Na preizkusnem polnjenju bazena se je pokazalo, da bazen ne tesni, urejenega ni ustreznega prezračevanja, na stenah sta se pojavili plesen in kondenzacija.

Za obnovo srednjega bazena v Pristanu je bil zadolžen izvajalec, ki je veljal za hišnega izvajalca bivšega župana dr. Andreja Fištravca. Bivša občinska oblast je zahteven gradbeno inženirski projekt kot kaže zaupala podjetju brez ustreznih izkušenj.

Sanacija srednjega bazena je v tem trenutku negotova. Sanacijska dela bi potekala v štirih sklopih in bi trajala približno sedem mesecev, to pa pomeni tudi izpad pomembnega vira prihodkov za Športne objekte Maribor

Mariborski podžupan sicer del krivde pripisuje tudi aktualni občinski oblasti, saj naj bi v želji, da bi objekt čim prej predali v uporabo, zaupali izvajalcu, da vse dela potekajo v skladu z zahtevami in zato tega niso podrobno preverjali.

Deli s prijatelji: