Javni holding Maribor je že operativen

Lansko leto junija je bil objavljen odlok o ustanovitvi javnega holdinga v Mariboru, v katerega so združili Energetiko, Marprom, Mariborski vodovod, Nigrad, Snago in Pogrebno podjetje Maribor.
Osnovni kapital holdinga so stvarni vložki podjetij v višini 16 mio eur ter plačilo v denarju, 100.000 eur.
Ustanovitev Javnega holdinga Maribor, ta po izpolnitvi vseh pravnih pogojev čaka na vpis v sodni register, je tako prvi korak k usklajenemu delovanju mariborskih gospodarskih javnih služb in učinkovitejšemu upravljanju javnih sredstev.
V roku šestih do osmih mesecev je načrtovanih 87 prezaposlitev iz matičnih podjetij v tako imenovane skupne službe novega javnega holdinga.
Javni holding je po besedah vršilke dolžnosti direktorice se še vedno v ustanovitvenem obdobju. Do sedaj so izvedli že cenitev javnih podjetij združenih v javni holding, pripravili gradiva, analize ter osnutke kodeksov ter pripravili načrt aktivnosti.
Javni holding Maribor, ki ga bo od sedaj naprej zaznamovala kratica JHMB se ponaša tudi z novo celostno grafično podobo. Logotip holdinga tvori šesti trikotnikov, po en za vsako podjetje, ki se linijsko povezujejo v podobo laboda, zaščitni znak reke Drave.

Deli s prijatelji: