Izjemen odziv prostovoljk

V občini Kungota so aktivno pristopili k problemu pomanjkanja zaščitne opreme. Dober teden nazaj so se odločili, da nabavijo ves potreben material za šivanje pralnih mask, hkrati pa tudi poziv prostovoljkam in prostovoljcem v občini Kungota, da sodelujejo v akciji šivanja mask. Na poziv se je odzvalo 24 šivilj, mi pa smo obiskalo eno izmed njih,ki jo je dogajanje v času epidemije prepričalo, da se odloči za takšo potezo.
Naša sogovornica je sicer poklicna šivilja, vendar tega dela v službi ni nikoli opravljala. Znanje šivanja pa po njenih besedah zadošča za domačo uporabo, koristilo pa ji je tudi pri šivanju pralnih mask, katerih izdelava ni tako enostavna kot to vidimo na spletu.
Med 24 šiviljami, ki zadnji teden pridno šivajo zaščitne maske so tudi 4 članice društva Kmečkih žena občine Kungota. Pralne maske bodo v prihodnjem tednu na voljo vsem gospodinjstvom v občini, teh je v Kungoti kar 1809.
Za izdelavo pralnih zaščitnih mask je najboljši material 100% bombaž.
Akciji, kot jo izvajajo v občini Kugnota smo priča po več občinah po celotni državi. Tako lokalne skupnosti, različne organizacije, podjetniki in prostovoljci delujejo povezano s ciljem zagotovitve zaščitnih mask za vse Slovenske in Slovence.

Deli s prijatelji: