Informativni dnevi 2020

V petek in soboto, 14.2. in 15.2.2020 se po celotni Sloveniji odvijajo informativni dnevi 2020. Na večini fakultet se bodo v petek odvijali ob 10. in 15. uri, v soboto pa ob 10. uri. Na številnih fakultetah je ponavadi najprej skupna predstavitev, nato pa sledi še predstavitev po programih.

Informativni dnevi so za bodoče študente pomembni pri odločitvi, katero fakulteto bodo izbrali. Na predstavitvah v sklopu Informativnih dni pa bodo podrobno obveščenih o delovanju posamezne univerze oziroma določenega študijskega programa, za katerega se zanimajo.

V sklopu Informativnih dnevov bodo Študentski domovi, v petek, 14.2 ob 13 uri organizirali dan odprtih vrat, kjer bodo študenti spoznali kako študentsko življenje poteka in videli prostore, kjer bodo v času študija bivali.

Fakultete pa pred začetkom predavanj organizirajo uvajalni teden za bruce, kjer študenti prvih letnikov natančneje spoznajo vsebine študijskih programov, na katere so vpisani.

Univerza v Mariboru je s svojimi 19 članicami druga največja ​in druga najstarejša univerza v Sloveniji. Na njej študira okrog 13 500 ​študentov, zanje pa skrbi približno 2000 zaposlenih in zato nosi izredno pomembno vlogo v regiji.

Na informativne dneve so vabljeni tudi starši, ki poznajo interese svojih otrok in tako odločilno vplivajo na pravilno izbiro bodočih brucev glede univerze in študijskega programa.

Deli s prijatelji: