Informativni dnevi 2020

V sklopu informativnih dnevov smo obiskali Filozofsko fakulteto univerze v Mariboru, ki ponuja študijske programe predvsem iz področja družboslovja.
Fakulteta ponuja veliko različnih študijskih programov, na katerih je mogoče študirati enega ali dva predmeta iz različnih študijskih področij.
Trend vpisa na Filozofsko fakulteto je v zadnjih letih konstanten, odvisen pa je od števila študentk in študentov, ki so v določenem letu rojeni.
Nekateri študijski programi so pri študentih bolj priljubljeni, posledica tega pa je tudi omejitev vpisa.
Družboslovje obsega znanstveno raziskovanje človeških vidikov sveta. Študentom, ki uspešno zaključijo študij družboslovne smeri pa bogati z uporabnimi znanji in daje širino v splošni razgledanosti.
Zaposlitvene možnosti diplomantk in diplomantov se od področja do področja razlikujejo. Iskanje zaposlitve pa se je v zadnjih letih močno spremenilo.
Študentje vpisujejo različne študijske programe, zaradi tega so tudi njihova pričakovanja od štuidija drugačna.
Zelo pomembno je, da se študentje o programu, ki ga vpisujejo dobro pozanimajo, saj bodo verjetno iz tega področja v prihodnosti opravljali svoj poklic. Najboljši delavci pa so po navadi tisti, ki jih delovno mesto iz področja, ki so ga študirali zanima oziroma v njem uživajo.

Deli s prijatelji: