Gledališki odri bodo nocoj zaživeli

Skoraj tri mesece nazaj je moralo zaradi razglasitve epidemije svoja vrata za obiskovalce zapreti tudi Slovensko narodno gledališče Maribor. A z današnjim dnem se gledališke dvorane ponovno odpirajo.
Kljub temu, da so bila vrata gledališča v času epidemije za obiskovalce zaprta pa je bilo v zadnjih dneh na gledaliških odrih živahno. V manjših skupinah so potekale obnovitvene vaje.
Sicer pa v mariborskem gledališču za odpadle abonmajske predstave uvajajo tudi tako imenovane vavčerje, ki bodo veljavni do konca leta 2021.
Zaradi epidemije so v SNG Maribor poleg rednih predstav odpadle tudi premiere. V Drami je tako odpadla predstava po motivih romana slovenske pisateljice Milene Miklavčič, v operi pa sta odpadli kar 2 premieri – Madama Butterfly in Marpurgi.
Konec meseca maja pa je žal odpadla tudi, sedaj že tradicionalna Operna noč v mestnem parku. Kot nekakšno nadomestilo pa bodo v petek, 26. junija vseeno na prostem izvedli koncert opernih arij. Tokrat bo lokacija na Slomškovem trgu.
Komedija Pošta, ki otvarja po koronsko sezono v gledališku bo na Malem odru izvedena še 7 krat, saj si jo bo lahko hkrati ogledalo le 30 gledalcev, prej 80. Čez dober teden bodo predstave zaživele tudi v Stari dvorani, kjer pa si bo predstavo lahko hkrati ogledalo le 100 gledalcev. Hkrati se nadaljuje tudi balet na odru Velike dvorane, kjer bo predstave lahko spremljalo do 200 obiskovalcev.

Deli s prijatelji: