Finančna reorganizacija poslovanja v NK Maribor

Nogometna zveza Slovenije je prejšnji teden obvestila javnost, da bi se lahko Prva liga Telekom Slovenije nadaljevala že 23. maja, bolj verjeten scenarij pa je, da se bo državno prvenstvo nadaljevalo šele konec maja ali v začetku junija. Možnost organizacije tekem je odvisna predvsem od ukrepov države, ki zaenkrat športne dogodke še omejuje. Vijoličasti so že konec marca sporočili, da je koronavirus vplival tudi na njih in to ravno v obdobju, ko so se srečali še z globokimi kadrovskimi premiki.
Med drugim je vrednost nogometašev po prvih ocenah na globalni ravni upadla za 20 odstotkov, odškodnine bodo nižje, kar bo zmanjšalo možnost za izplen od prestopov, ki je zelo pomemben pri polnjenju proračunov slovenskih klubov.
Povprečna mesečna izguba NK Maribor v času zastoja gospodarstva in družbe je okoli 200.000 evrov, na slednje pa lahko vpliva še veliko dejavnikov. Fronte se odpirajo na več področjih: »Boj za sponzorska sredstva bo še zahtevnejši, zato bo ob solidarnosti na vseh področjih velikega pomena za nogomet v prihodnje tudi prilagodljivost.«

Prav zaradi omenjene izgube so se vodilni v klubu odločili, da bodo nogometašem primorani znižati plače. Zmanjševanje dohodkov nogometašev pa so razdelili v različna obdobja. Igralcem bodo znižali dohodek za 15 odstotkov od neto plače za mesec marec, 20 odstotkov od neto plače za mesec april in maj. Odločili pa so se, da bodo za celotno naslednjo sezono dohodke znižali prav tako za 20 odstotkov, vendar od bruto plače. 

Deli s prijatelji: