Festival Veni vidi vino mlado 2020

Festival Veni vidi vino mlado 2020 bo že 6. Izvedba vinskega festivala, drugič bo potekala v Romanskem palaciju na Ptujskem gradu. Festival odpira svoja vrata v soboto, 18. Januarja ob 13. Uri in jih za eno leto ponovno zapre isti dan ob 19. Uri. Tudi letos festival vabi s sloganom Mlado živo iskrivo.

Na vinskem festivalu bo moč poskusiti mlada vina, ki jih bo predstavilo več kot dvajset vinarjev Srednjih Slovenskih goric in Haloz. Obiskovalci bodo tako na vinsko soboto lahko poskusili več kot šestdeset vzorcev mladih vin.

Gre torej za 6. Izvedbo tovrstnega festivala, ki je postal že stalnica pokušine mladih vin tega vinorodnega območja.

Sočasno s potekom festivala bo svoja vrata odprla tudi Grajska vinska klet, kjer se predstavljajo vina z območja Vinsko turistične ceste VTC 13. Grajska klet pa skriva v svojih prostorih tudi nekaj eksponatov, ki so značilni za pridelavo vina tega območja.

Vsa zgodba festivala se bo vrtela okoli pokušine mladega vina, letnika 2019. Kljub nekaterim vremenskim nevšečnostim lanskega leta in malo manjši količini pa gre ponovno za unikaten letnih vina s področja Srednjih Slovenskih goric in Haloz.

Deli s prijatelji: