Epidemija prizadela več kot 40% mariborskih podjetnikov

V Območno obrtni podjetniški zbornici Maribor se ves čas trajanja epidemije novega koronavirusa trudijo zagotavljati ustrezno podporo in odgovore na vprašanje vsem obrtnikom in podjetnikom, ki jih je epidemija prizadela.
Kljub temu, da je bilo že prejšnji teden napovedano, da bodo nekatere obrtniške dejavnosti (vulkanizerji, avtomehaniki, …) pričeli z delom ta teden, se ukrep na tem področju še ni spremenil. S prihodnjim tednom naj bi pričele delovati nekatere dejavnosti, vendar seveda ob strogem upoštevanju zaščitnih ukrepov.
Posledice epidemije novega koronavirusa in njeni negativni učinki bodo vidni šele čez nekaj mesecev, zato je sedaj ključno, da se zagotovi denar za likvidnost poslovnih subjektov. V Nemčiji so podjetja tako že dobila denarno pomoč.
Vlada v teh dneh že pripravlja drugi tako imenovani mega proti korona paket, v katerem bodo zajeti tudi tisti, na katere so morda v prvem paketu pozabili.
V Mariboru in okolici je več kot 40% članov Območno obrtne podjetniške zbornice Maribor v mesecu marcu z odlokom zaradi epidemije novega korona virusa moralo takoj zapreti lokale in delavnice. To dejanje je prizadelo približno četrtino vseh zaposlenih v obrti in malem podjetništvu na tem območju.

Deli s prijatelji: