Dravska kolesarska pot vse bolj priljubljena

Kolesarji iz Slovenije in tujine lahko že nekaj časa kolesarijo po Dravski kolesarski poti, ki je že v celoti označena, v tem času pa potekajo tudi številna gradbena dela, da bi bila kolesarska pot kar najhitreje dokončana. Tako je bil nedavno dokončan tudi premostitveni objekt v Rušah, ruškega odseka Dravske kolesarske poti pa se je že oprijel vzdevek “Avtocesta za kolesarje”. Gradnja Dravske kolesarske poti se pospešeno nadaljuje tudi na Ptujskem območju, celotna kolesarska pot pa bi lahko bila v celoti dokončana leta 2023.
Sočasno z gradnjo infrastrukture potekajo tudi promocijske aktivnosti. Dravska kolesarska pot je predstavljena na vseh sejmih, kjer se predstavlja Zavod za turizem Maribor Pohorje. Ta promocijo kolesarske poti izvaja v sodelovanju z avstrijskimi in hrvaškimi partnerji.
Spletna stran Dravabike.si je prav zaradi zanimanja tujcev prevedna še v angleški, nemški, hrvaški in italijanski jezik. Na omenjeni spletni strani lahko najdete tudi seznam ponudnikov ob Dravski kolesarski poti.
Občine Maribor, Miklavž na Dravskem polju, Starše in Hajdina so sicer v mesecu juliju zamenjale še zgornji ustroj makadamskih poti, po katerih je vodena Dravska kolesarska pot v smeri Ptuja. Nov makadam na tem odseku je tako primeren za vse ciljne skupine kolesarjev in omogoča kakovostno kolesarjenje.

DELITE