Drava center dobiva novo podobo

Rekreativno turistični center Drava deluje že od leta 2011. Od takrat večjih vlaganj v infrastrukturo niso izpeljevali, zato so se po desetletju odločili posodobiti tako zunanjo podobo centra, kot tudi prostočasne vsebine. Restavracijo, bar oziroma celoten kompleks imajo v načrtu za obiskovalce odpreti v koncu marca, če bodo to dopuščale epidemiološke razmere.

V rekreativno turističnem Drava centru na Limbuškem nabrežju so se po desetih letih delovanja odločili za celovito posodobitev  območja in novih vsebin. Predvsem z vidika izgube dela zemljišča, ki je bilo uporabljeno za postavitev Čokoladne vasi. Zato so se odločili površine za rekreacijo oz. obiskovalce preseliti na drugo lokacijo.

Zemljišče, ki bo po nekaj letih obnovljeno z rekreativnimi vsebinami, je v delnem lastništvu Drava centra, preostali del pa pripada Dravskim elektrarnam. Po besedah Boruta Rojsa gre za celovito obnovo.

Investicija je načrtovana v skladu z zavodom za varstvo narave, saj to območje spada pod okrilje Nature 2000, ščiti pa ga naziv Krajinskega parka Mariborsko jezero. 

Ker v Drava centru ponujajo sezonske storitve svojo dejavnost po pravilu odpirajo v začetku marca. Letos pa bo zaradi zaostrenih epidemioloških razmer termin možnosti odprtja določila vlada. Rojs upa, da se bo to zgodilo čim prej, saj so lani zaradi prisilnega zaprtja beležili približno 70 odstotni upad finančnega poslovanja.

Gradnja peščenih igrišč je sicer sofinancirana iz mednarodnega projekta Naša Drava, ostale posodobitve bodo krili iz lastnih sredstev. Prav za to je ključno odprtje v čim krajšem možnem času, da bo investicija na dolgi tudi finančno vzdržna.

Deli s prijatelji: