Doma bo ostalo več kot 260.000 otrok in mladostnikov!

Ministrstva pripravljajo vse potrebno, da se s ponedeljkom zaprejo vzgojno-izobraževalne ustanove v domovini.

Po podatkih ministrstva za izobraževanje je v slovenske vrtce vključenih 90.120 otrok.
Osnovne šole obiskuje 187.476 otrok, v prvo triado je vključenih je 64.497 otrok. Poleg tega je 3.294 otrok vključenih v šole s prilagojenim programom, Še 893 otrok, učencev in dijakov pa je v zavodih.
V srednjih šolah je 73.229 mladostnikov.

Ob zaprtju šol bo torej doma ostalo več kot 260.000 otrok in mladostnikov.
V največji zadregi so za zdaj starši otrok, mlajših od 10 let, ki ne morejo biti sami doma ves dan. Teh je okoli 212.000. Že od začetka širjenja virusa SARS-CoV-2 namreč strokovnjaki pozivajo k zaščiti starejših, za katere je okužba zelo nevarna, zato je treba biti previden, preden se za varstvo angažirajo stari starši.

“S ponedeljkom se zapirajo vzgojno-izobraževalni zavodi. Tudi v Avstriji se del ustanov zapre v ponedeljek, del pa v sredo. Ukrepamo sorazmerno. Ogromno medicinskega osebja ima otroke, nekaterim otrokom je pomemben tudi obrok, ki ga dobijo v šoli, saj so žal primeri, da je to tudi edini topel obrok. Tukaj je še nevarnost za stare starše, ki so rizična skupina. Prevozniki bodo prešli na vozni red, kot je med počitnicami in prazniki. Ta ukrep bo torej prinesel s sabo posledice.”

Marjan Šarec
Premier v odhodu Marjan Šarec je danes sporočil, da je pristojnima ministrstvoma za izobraževanje ter zdravje naročil, da pripravita vse potrebno za zaprtje vseh vzgojno-izobraževalnih ustanov.
Deli s prijatelji: