Dokončna odločitev o letošnji Zlati lisici

Mednarodna smučarska organizacija in organizatorji tekmovanja za Zlato lisico so danes ob 12. Uri dokončno odpovedali letošnjo Zlato lisico. Odpovedali na Mariborskem Pohorju, tekmovanje v slalomu in veleslalomu za ženske bo prihodnji vikend potekalo v Kranjski gori. Snežni kontrolor Marcus Mayr je že pred samo tiskovno konferenco odpotoval, je pa pustil pisno izjavo.

Tokrat je narava ponovno pokazala nepopustljivost. Vremenska napoved za prihodnje dni je res čudna, po besedah generalnega sekretarja tekmovanja bi lahko bile razmere za pripravo proge celo katastrofalne.

56. izvedba Zlate lisice pa ne bo prva, ki bo izvedena v Kranjski Gori. Prvič se je to zgodilo leta 1976, nazadnje pa leta 2018. Stroškov zaradi selitve ne bi smelo biti bistveno več, kot če bi tekma potekala v Mariboru.

Lisičke se bodo tako za naziv Zlate lisičke 2020 potegovale prihodnji konec tedna v Kranjski Gori. Organizatorji pričakujejo manj obiskovalcev kot bi jih bilo na tekmi v Mariboru, namestitvene kapacitete v Kranjski Gori so zaradi prihajajočih zimskih počitnic precej zasedene, zato bodo tekmovalke in njihov strokoven kader večinoma nameščeni v kapacitetah na Bledu.

Deli s prijatelji: