Do 13 ure potrjenih 31 okužb

Minister za zdravje, ki opravlja tekoče posle, Aleš Šabeder je sporočil, da je bilo v  Sloveniji do 13. ure potrjenih 31 primerov okužbe z novim koronavirusom. Testirali so 1643 ljudi.
V 17 primerih okužbe je prišlo za vnos bolezni iz tujine, v 14 primerih govorimo o sekundarnih primerih. V sekundarnih primerih gre za znane osebe, torej prenos okužbe ni bil naključen. Trenutno stanje po regijah je 15 obolelih v Osrednjeslovenski regiji, 10 v Metliki, 3 v Mariboru in 1 v Portorožu. Za zadnja dva potrjena še nimajo podatkov. 
V zdravstvenem domu Koper je prišlo do neupoštevanja navodil. Dva okužena pacienta sta namreč zjutraj vstopila v čakalnico ambulante v zdravstvenem domu. Eden je ob vstopu povedal, da je bil v Italiji in v stiku z okuženim s koronavirusom. Zato pristojni še enkrat pozivajo vse, da se držijo predpisanega protokola. 
Minister za zdravje je dodatno pojasnil tudi ponedeljkov sklep sveta za nacionalno varnost o omejitvi oz. prepovedi prireditev v zaprtih prostorih z več kot 100 obiskovalcev. Ukrep ne velja za nakupovalna središča, manjše lokale, zasebne zabave, pogrebe, poroke in verske obrede.
Slovenija ima trenutno 14,9 okuženih na milijon prebivalcev, kar jo uvršča na 19. mesto med vsemi državami kjer beležijo okužbo zs koronavirusom. Za primerjavo, v Italiji, ki je na 1. mesto beležijo 151,7 obolelih na milijon prebivalcev.

Deli s prijatelji: