Dela na krožišču v Šentilju potekajo nemoteno

V občini Šentilj kljub koronavirusni krizi gradbena dela potekajo nemoteno. Dvoletni proračun, ki so ga potrdili lanskega marca, je bil za letošnje leto težak 17,8 milijona evrov, predvidena vrednost investicij za leto 2020 pa od 4 do 5 milijona evrov.
Ena izmed glavnih dveh investicij letošnjega leta v občini Šentilj se je pričela lani jeseni in bo predvidmo trajala dve leti. Gre za izgradnjo novega krožišča, ki bo predvidoma stal okrog 1,5 milijona evrov, 60% investicije krije država, občina Šentijl pa 40% vrednosti investicije.
Gradnja novega krožišča v Šentilju je potrebna predvsem zaradi tovornjakov, ki so vsakodnevno na poti v Sladki Vrh in iz njega, saj v zimskem času tam nastajajo prometni kolapsi.
Po mnenju župana občine Šentilj je lokalna skupnost tista, ki lahko te krizne razmere olajša z več investicij lokalnega pomena. V planu imajo tako izgradnjo petih kanalizacijskih linij in eno čistilno napravo ter rekonstrukcijo glavnega vodovoda iz smeri Maribora do Pesnice za deset občin. Gre za investicijo vredno dobre 4 milijone evrov. Sicer pa si želijo v letošnjem letu pridobiti tudi gradbeno dovoljenje za izgradnjo športne dvorane v Šentilju.

Deli s prijatelji: