Dan Univerze v Mariboru

Univerza v Mariboru praznuje 45. let obstoja. V znak počastitve tega jubileja so zato člani UM pripravili slovesnost na kateri so ob nagradah in priznanjih študentom podelili tudi častne naslove zaslužnih profesorjev. Slednji so postali prof. dr. Jana Goriup, prof. dr. Ludvik Toplak in prof. dr. Wolfang Jelinek iz Univerze v Grazu.
OFF.

Univerza v Mariboru praznuje 45. let obstoja, zato so njegovi člani danes pripravili slovesnost v znak počastitve tega jubileja.

Na slovesnosti so ob nagradah in priznanjih študentom (Znak in Plaketa Leona Štuklja; listine za dosežke na obštudijskih dejavnostih, kulturne dosežke ter dosežke v okviru prostovoljnih aktivnostih) podeljeni tudi častni naslov zaslužni profesor.

Na predlog Fakultete za zdravstvene vede Univerze v Mariboru je naslov zaslužna profesorica prejela prof. dr. Jana Goriup, na predlog Pravne fakultete pa prof. dr. Ludvik Toplak.

Najvišje priznanje častni doktor Univerze v Mariboru je prav tako na predlog Pravne fakultete podeljeno prof. dr. Wolfangu Jelineku z Univerze v Grazu. , ki je s svojim izkušnjami in bogatim akademskim delom znatno pripomogel k mednarodni prepoznavnosti fakultete, svoje znanje pa je z veliko vnemo prenašal tudi na študente UM.

Deli s prijatelji: