Čistilne akcije v enajstih mestnih občinah

Jutri bodo po 11 mestnih občinah v Sloveniji potekale čistilne akcije, s katerimi bodo občani tudi v teh časih omejitev zaradi epidemije novega koronavirusa krepili zavest o skrbi za čisto okolje. Dogovor o usklajeni čistilni akciji so župani mestnih občin dosegli minuli teden na videokonferenčnem sestanku Združenja mestnih občin Slovenije. Bo pa zaradi trenutnih ukrepov izvedba čiščenja okolja prilagojena trenutnim zaščitnim ukrepom in ponekod tudi bolj individualno usmerjena.
Usklajeni čistilni akciji se bo v sredo pridružila tudi Mestna občina Maribor. Jutrišnja čistilna akcija bo v Mariboru izvedena na enak način kot prejšnji teden, 22. aprila, na dan Zemlje. Na Mestni občini Maribor občane pozivajo, da so med kratkimi sprehodi v bližini svojih domov pozorni na manjše odpadke, odvržene v parkih, gozdovih, na zelenicah, rečnih nabrežjih … S seboj naj imajo vrečke in zaščitne rokavice, da bodo lahko te odpadke varno pobrali. Ob vračanju domov bodo lahko vrečke odvrgli v svoje zbiralnike smeti, v koše za smeti na javnih površinah ali pa med 9. in 18. uro prinesli na eno od začasnih zbirnih točk. Snaga bo poskrbela, da bodo vsi odpadki z zbirnih točk odstranjeni še isti dan, takoj po 18. uri.
Med zadnjo akcijo, 22. aprila, so Mariborčani na začasne zbirne točke prinesli 660 kilogramov mešanih komunalnih odpadkov iz narave, ob teh odpadkih so občani na teh točkah pustili tudi kar 1160 kilogramov kosovnih odpadkov, ki pa jim takšne čistilne akcije niso namenjene. Zato bodo tudi jutri dogajanje na zbirnih točkah še posebej pozorno spremljali medobčinski inšpektorji in redarji.

Deli s prijatelji: