Cesta Ormož – Ptuj po 25 letih še vedno brez epiloga

Težko pričakovan začetek gradnje prvega odseka hitre ceste med Markovci in Ormožem se spet odmika. Iz DARSa sporočajo, da se dela na odseku Ormož-Markovci zagotovo ne bodo pričela letos.
Izjemno prometna cesta Ptuj–Ormož dnevno povzroča okoliškim prebivalcem številne nevšečnosti. Nad rešitvijo problemov so že obupali, saj praznim obljubam ni videti konca. Razen izgradnje dvomilijonskega viadukta v Ormožu drugih del na trasi še dolgo ni pričakovati. Trasa ceste skozi Gorišnico je sicer dorečena, a se dela ne bodo pričela letos.
Bolj optimistična je ptujska županja, ki pozdravlja osnovanje medresorske skupine.
Za odsek Ptuj-Markovci je v pripravi državni prostorski načrt. Letos je predvidena obravnava na medresorski delovni skupin i, potem sledi javna razgrnitev študije, okoljsko poročilo, opredelitev Vlade RS do najustreznejše variante te rizdelava in sprejem DPNja.
Na DARSu zatrjujejo, da menjave v političnem vrhu ne vplivajo na potek izvedbe del, tako ni pričakovati, da se bo zaradi spremembe vlade stvar zaustavila ali premaknila kaj hitreje. Po 25 letih čakanja se zdi še nekaj dodatnih let samo kapljica v morje.

Deli s prijatelji: