Site icon Slovenci v Angliji

Cena nove mrliške vežice neznanka

Minulo leto je ptujska občina zaključila z realizacijo v višini 27,8 milijona evrov, kar pomeni 91 odstotkov načrtovane, medtem ko so prihodke realizirali skoraj v celoti. Razlika med prejemki in izdatki je bila pozitivna in je znašala skoraj 700.000 evrov.

Decembra 2019 sprejeti proračun je bil zakoličen pri 35,6 milijona evrov, a so ga oktobra lani z rebalansom oklestili za skoraj šest milijonov. Med drugim so na letos prenesli nekatere investicije, in sicer rekonstrukcijo Slovenskogoriške ceste, regionalne kolesarske povezave, projekt menjave zemljišč, pa tudi 2,7 milijona evrov vreden projekt gradnje
kanalizacije, saj lani še niso prejeli soglasja države za državna in evropska sredstva.

Tudi na včerajšnji seji so večino predlaganih sklepov svetniki sprejeli skoraj brez razprave, še najdlje so se ustavili pri projektiranju nove vežice in potrjevanju s tem povezanega dokumenta identifikacije investicijskega projekta za ureditev infrastrukture na pokopališču ter sprememb načrta razvojnega programa.

Natančna vrednost projekta bo znana, ko bodo na razpisu zbrali ponudbe, na mestni občini pa so v proračunu za zdaj načrtovali 500.000 evrov. Najverjetneje bo cena nekoliko višja zaradi dražitve materialov, tako da računajo na okoli 800.000 evrov, del tega denarja pa bodo dodale tudi Javne službe Ptuj, ki bodo po prenovi upravljale z lastno cvetličarno.

DELITE
Exit mobile version