Brez uradnih navodil se gostinci ne bodo zmogli pripraviti

Na seji je vlade so dopolnili seznam izjem, za katere ne velja več prepoved ponujanja in prodaje blaga in storitev, pri katerih je ob upoštevanju navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) možno zagotoviti minimalni stik med ponudnikom in potrošnikom ali je manjša možnost okužbe, ker se izvajajo na prostem zunaj zaprtih prostorov.
S ponedeljkom je tako dovoljena tudi strežba izključno na terasah in vrtovih gostinskih lokalov, torej na prostem. Vključitev strežbe na terasah in vrtovih gostinskih lokalov pomeni začetek sproščanja gostinske dejavnosti, pri kateri je zaradi odprtega prostora ob upoštevanju navodil NIJZ možnost okužbe možno preprečiti oziroma zmanjšati na minimum, so izpostavili na vladi.
Tudi naši južni sosedje so strežbo na terasah gostinskih lokalov dovolili, a se zaradi zapletenosti sistema veliko ponudnikov ni odločilo odpreti vrata svojih lokalov. Za strežbo na vrtu bi potrebovali tri posameznike – enega da prevzema naročila, drugega, da dostavlja naročeno na mize in tretjega da poračuna. Ob tem bi lahko za mizami sedelo dvoje posameznikov, na meter in pol razlike, pri tem pa bi morali nositi masko.

Deli s prijatelji: