Božiček obiskal otroke v Ceršaku

Konec minulega tedna so v Ceršaku pripravili prireditev Čarobni božič na vasi. Ob glasbi, toplih napitkih in domačem pecivu je potekalo druženje krajanov, vrhunec prireditve pa je pomenil obisk božička, ki se je fotografiral z otroki in jim razdelil sladkarije. Dogodek se je zgodil že četrtič zapored, krajani, predvsem pa otroci, pa so Čarobni božič na vasi odlično sprejeli.
Čarobni božič na vasi združuje krajane vseh starosti. Najmlajši obiskovalci so bili seveda najbolj veseli obiska božička, ki je v Ceršak prispel s kočijo. Po njegovih besedah v Ceršaku z otroki ni nobenih težav in si vsi zaslužijo darila.
Prav veselje otrok je tisto, zaradi česar imajo takšni dogodki še poseben čar. Iskrice v otroških očeh namreč poplačajo ves trud.
Če se je za organizatorje Čarobnega božiča na vasi s to prireditvijo delo v decembru končalo, pa so pred božičkom najbolj nori dnevi v letu.
Božičnih želja, manjših in velikih, je bilo v Ceršaku na ta dan veliko. Otroci so si najbrž želeli predvsem igračk in sladkarij, tisti starejši pa verjamejo, da se jim bo končno uresničila dolgoletna želja.
Tako je torej minil še en Čarobni božič na vasi. A božiček se v Ceršak vrne že kmalu, ko bo po domovih nastavil darila in izpolnil premnoge otroške želje.

Deli s prijatelji: