Bomo letošnjo zimo sploh smučali?

Kljub negotovosti zaradi razglašene epidemije in omejitvenih ukrepov se upravljavci slovenskih smučišč pospešeno pripravljajo na novo smučarsko sezono. Čeprav v zadnjih sezonah smučarski delavci niso imeli sreče s snegom in jim veliko skrbi povzroča trenutna situacija, so glede nove sezone optimistično naravnani.
Medtem ko iz Evrope prihajajo pozivi k zaprtju vseh smučišč, se praktično vsa slovenska smučišča ukvarjajo z eksistencialnimi vprašanji. Smučišča, ki se že od poletja pripravljajo na novo sezono, bodo težko preživela zaprtje. V zimski sezoni namreč pridelajo okrog dve tretjini zaslužka. Prav tako pa so ogrožena delovna mesta.
Začetek smučarske sezone predlagajo v drugi polovici decembra. Za začetek pa potrebujejo sprostitev treh vladnih ukrepov.
Pri združenju slovenskih žičničarjev si obetajo dogovor z vlado naslednji teden Če pa vlada ne bo dovolila odprtja smučišča, napovedujejo zahtevo za odškodnino.
Če bodo smučišča ostala zaprta, so praktično po celotni Sloveniji ogrožene tudi druge dejavnosti kot so nastanitev, gostinstvo in trgovina,kar pa bi finančno krizo zimskega turizma le še poslabšalo.

Deli s prijatelji: