Bodo na Ptuju dobili Covid bolnišnico?

Na Ptuju je danes odjeknila novica, da namerava Ministrstvo za zdravje iz Doma starejših občanov Ljutomer v Splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča Ptuj premestiti štirideset covid pozitivnih oskrbovancev omenjenega doma.
Zahteva Ministrstva bi torej pomenila zaprtje vseh dejavnosti ptujske bolnišnice, vse paciente pa bi iz Ptuja preselili v mariborski klinični center. Vodstvo ptujske bolnišnice se s to možnostjo ni strinjalo, zato sta obe strani izpogajali alternativno rešitev.
Odločitev o selitvi torej pomeni, da bodo okužene paciente premestili v okolje, kjer virusa zaenkrat ni.
Vodstvo ptujske bolnišnice zaenkrat ne načrtuje občutnega zmanjšanja programov in dejavnosti bolnišnice, v primeru poslabšanja zdravstvenega stanja okuženih pa bodo le ti prepeljani v mariborski Klinični center.
Kritična do dogovora med splošno bolnišnico Ptuj in Ministrstvom za zdravje, ki naj bi potekal povsem mimo lokalne skupnosti, je ptujska županja Nuška Gajšek.
Na Ptuju časa za pripravo na prihod okuženih oskrbovancev ljutomerskega doma nimajo veliko. Sklep o premestivi je že v veljavi, prvi oskrbovanci pa naj bi iz Ljutomera na Ptuj prišli že danes.

Deli s prijatelji: