Bo Ptuj ostal med kandidati za EPK 2025

V teh dneh na Ministrstvu za kluturo potekajo predstavitve vseh šestih mest, ki so oddala kandidaturo za Evropsko prestolnico kulture 2025 in se tako potegujejo za uvrstitev v ožji izbor. Med mesti, ki so vložila kandidaturo je tudi najstarejše slovensko mesto, Ptuj.
Ptuj želi pridobiti naziv EPK 2025 s poudarkom na svoji zgodovini, polni veikih evropskih zgodb. Ko sodelovanju pa so povabili tudi petnajst občin Spodnjega Podravja. Vodja projekta kandidature Ptuj EPK 2025 Aleš Šteger vidi možnost za pridobitev naziva kot enega izmed razvojnih priložnosti v mestu. Kot je izpostavil, se naziv evropske prestolnice kulture danes podeljuje predvsem manjšim mestom, kakršen je Ptuj, prav z namenom njihove revitalizacije.
Katero izmed šestih slovenskih mest, ki se poteguje za naziv EPK 2025 bo v tem krogu izpadlo oz. nadaljevalo s kandidaturo bo znano jutri dopoldan, ko bodo rezultate razglasili na tiskovni konferenci. Če bo Ptuj uspešno prestal to sito, ekipo EPK 2025 v prihodnjih mesecih čaka intenzivno obdobje konkretizacije načrtov, tako na ravni programskih vsebin, organizacijskih in izvedbenih vidikov, infrastrukturnih projektov, skratka vsega, kar je potrebno za uspešno implementacijo Evropske prestolnice kulture Ptuj 2025.

Deli s prijatelji: